196283banner - Galerie Header
    196404theraban - Galerie Header
    Tyrobannerbannerfoooldal - Galerie Header
    Walkbotfooldal - Galerie Header
    Edanfooldal - Galerie Header
Neuroreabilitare robotică

Erigo®

Fizioterapeuții folosesc mai multe metode pentru a limita efectele repausului la pat, pentru a aborda deficitele primare de accident vascular cerebral și pentru a facilita recuperarea funcțională.

Din punct de vedere clinic, utilizarea canapelei de verticalizare este recunoscută ca fiind un instrument de reabilitare care ajută activitatea în timp ce pacientul se află în poziția verticală.

Evidențele empirice arată că utilizarea unei canapele de verticalizare este un instrument eficient pentru a aborda barierele în unitatea de terapie intensivă. 
  
Studiile arată că beneficiile verticalizării includ: îmbunătățirea densității osoase, funcției cardio-pulmonare, activității gastro-intestinale și îmbunătățiri în recuperarea funcțională a pacienților cu afecțiuni de natură neurologică.

Utilizarea unei canapele de verticalizare poate maximaliza potențialul de transpunere a greutății longitudinale prin extremitățile inferioare într-o poziție de extensie şi flexie a șoldului concomitent cu extensia şi flexia genunchiului, precum și flexia plantară/dorsiflexia gleznei care nu se pot obține într-o poziție de șezut.


Mobilizarea și verticalizarea pacienților din terapie intensivă, imobilizaţi la pat poate fi foarte solicitantă și provocatoare, mai ales în cazul acelor pacienţi care interacţionează foarte puţin sau chiar deloc. Imobilizarea de lungă durată poate avea consecinţe grave şi poate compromite atât reabilitarea pacientului, cât şi munca terapeutului. 

Erigo® combină verticalizarea treptată cu terapia robotică de mișcare pentru a garanta siguranța stabilizării pacientului în poziție verticală şi stimularea electrică a musculaturii sincronizată cu mişcarea picioarelor.

Această metodă unică de reabilitare este completată de accesorii complete şi ham flexibil, toate acestea oferind condiţiile unui tratament intensiv şi sigur chiar din prima fază de reabilitare. Astfel, chiar şi în cazul pacienţilor cu deficienţe neurologice grave (aflaţi în stare vegetativă) tratamentul cu 
Erigo® poate fi introdus în mod eficient chiar la câteva zile după accident.