196283banner - Galerie Header
  196404theraban - Galerie Header
  Tyrobannerbannerfoooldal - Galerie Header
  Walkbotfooldal - Galerie Header
  Edanfooldal - Galerie Header

Sistem de recuperare a membrelor superioare - TyroSolution

Cod Produs:TSS.1000

Tyrosolution: o singură soluţie pentru toate fazele de recuperare. Tyromotion oferă o gamă completă de dispozitive pentru terapie robotică şi asistată de calculator pentru extremităţile superioare.Tyrosolution este o gamă de produse modulare, astfel încât toate dispozitivele au fost proiectate pentru compatibilitate maximă în toate fazele recuperării membrelor superioare. Pentru evaluare şi documentare completă, toate dispozitivele de terapie sunt echipate cu software-ul tyroS şi pot fi conectate între ele, prin intermediul unui server. Tyrosolution este o soluţie versatilă şi completă pentru terapia extremităţilor superioare.

Sistemul este compus din: Amadeo, Diego, Pablo (masă ajustabilă în înălţime, scaun, PC all-in-one), Tymo, Myro şi Server de date.

Amadeo este un dispozitiv robotizat pentru terapia degetelor şi a mânilor asistat de un calculator în toate fazele neurorecuperării.

Utilizat în viaţa de zi cu zi, în clinici sau centre de recuperare, Amadeo poate fi adaptat la nevoile individuale, atât la adulţi, cât şi la copii

În funcţie de starea pacientului şi a progresului tratamentului, terapeutul are posibilitatea de a alege între terapia pasivă, asistată sau activă.

Caracteristici:

 • Posibilitatea de a mişca fiecare deget în mod independent
 • Simulare continuă şi adaptată al mişcării de prindere (inclusiv şi al degetului mare)
 • Oferă posibilitatea efectuării mişcării de pişcare cu vârful degetelor
 • Tratamentul cu mâna stângă şi dreaptă este posibilă fără modificarea dispozitivului
 • Părţile pentru conectarea degetelor sunt ergonomice şi se cuplează cu ajutorul unor magneţi
 • Sistem bazat pe efectorul final al dispozitivului robotic - fără mişcări de constrângere
 • Modalitate de terapie foarte flexilbilă - uşor de utilizat la orice tip de pacient
 • Cotieră reglabilă pentru suportul comod al antebraţului
 • Pronaţia/supinaţia poate fi ajustată prin rotirea cotierei
 • Viteza şi forţa pot fi ajustate în funcţie de nevoile pacientului
 • Sistemul robotizat este montat pe un suport mobil cu coloană electrică pentru ajustarea flexibilă a înălţimii

Sistemul este dirijat prin software-ul TyroS, care oferă terapeutului controlul complet asupra întregului proces de reabilitare a mâinii şi degetelor. Progresul pacientului este salvat în sistem într-un mod uşor de interpretat , iar analiza poate fi utilizată ulterior ori de câte ori este nevoie. Astfel succesul terapiei devine oricând accesibil şi poate fi prezentat şi explicat cu uşurinţă pacientului .

Caracteristici software de evaluare:

 • Controlul individual al forţei şi a vitezei pentru fiecare deget în parte
 • Modele de mişcare minuţioase, de la mişcarea de pişcare cu vârful degetelor şi până la antrenamentul individual al unui singur deget
 • Modul anti-spasticitate
 • Terapia CPM (Continous Passive Motion - Mişcare pasivă continuă): se stimulează mâna pasivă
 • Terapia asistată: mâna afectată afişează anumite funcţii şi permite efectuare terapiei active la limita de performanţă a pacientului
 • Terapia interactivă: formare activă cu jocuri terapeutice virtuale dezvoltate special în acest sens
 • Evaluare îmbunătăţită a forţei exercitate de către pacient, precum şi a gamei de mişcare activă (ROM - Range of Motion)
 • Evaluarea spasticităţii şi tonusului muscular
 • Terapie pentru scăderea spasticităţii şi dezvoltarea senzorială

 

Programe de evaluare

Terapia mişcării

Programe de terapie

Forţa

 

CPM Plus

Terapie 1D (Forţa/ROM)

Tonus

 

Asistivă

Terapie 2D (Forţa/ROM)

ROM

 

Spasticitate

Terapii cognitive bazate pe conceptul Verena Schweizer

Spasticitate

Sensibilitate

-

 

DIEGO este cel mai avansat şi versatil dispozitiv de recuperare pentru umăr şi braţ, la nivel mondial.

Compensarea inteligentă prin gravitaţie, sistemul robotic şi realitatea virtuală facilitează tratamentul, pentru ca pacientul să-şi recâştige funcţia motorie a braţului uşor şi rapid. Sistemul poate fi utilizat unilateral sau bilateral.

Diego aduce mişcare în tratamentul extremităţii superioare

Tratamentul interactiv şi distractiv se realizează prin intermediul modulelor de terapie special dezvoltate în spaţii de lucru 1D, 2D şi 3D. În timpul terapiei Realitate virtuală 3D, mişcarea braţului este afişat în timp real pe ecranul calculatorului.

În combinaţie cu Compensaţia Inteligentă a Gravitaţiei (IGC - Intelligent Gravity Compensation), pacientul are senzaţia incomparabilă că poate efectua mişcările pierdute, chiar de la începutul terapiei.

Pentru adulţi şi copii în toate etapele reabilitării

Datorită designului său, Diego poate fi accesat din orice direcţie, oferind astfel spaţiu util pentru terapeut şi pacient.

Sistemul Diego permite pacienţilor să efectueze exerciţii autodirijate într-un spaţiu amplu de mişcare, din acest motiv dispozitivul de recuperare a braţului şi a umărului este deosebit de potrivit pentru terapia orientată spre sarcini cu obiecte reale.

Compensaţia Inteligentă a Gravitaţiei (GIC) elimină greutatea braţului afectat, mişcarea devenind astfel o mişcare naturală, fiziologică în toate fazele reabilitării.

Fie ele aplicaţii terapeutice active, pasive sau asistive, Diego poate fi adaptat uşor şi rapid la nevoile individuale ale fiecărui pacient

Terapie şi evaluare

Terapia cu Diego este foarte variată: modulele de terapii interactive oferă feedback audio-vizual şi tactil; pacientul experimentează şi simte mişcările într-o realitate virtuală. Acest lucru este deosebit de motivant şi permite mai multe repetiţii, care sunt esenţiale pentru mişcările autodirijate.

Caracteristici:

 • Ajută cât este necesar la mişcările funcţionale
 • Compensare inteligentă a gravitaţiei
 • Asistă tratamentul membrelor superioare unilateral, bilateral şi simetric
 • Sistemul are biofeedback în 3D şi realitate virtuală
 • Tratament orientat spre sarcină cu obiecte reale
 • Suport antigravitaţional robotic pentru braţ
 • Suport de greutate a braţului foarte netedă
 • Sprijină mişcările fiziologice a braţului
 • Reglarea continuă a sprijinului robotic
 • Tratament activ şi repetitiv a mişcărilor fiziologice
 • Posibilitatea utilizării in toate fazele de reabilitare pentru tratamentul activ, asistat şi pasiv
 • Sistemul include exerciţii funcţionale în spaţii de lucru 1D, 2D şi 3D

Pablo System - soluţia integrată pentru terapia mâinii şi braţelor

Sistemul Pablo oferă o mare varietate de opţiuni de terapie atât pentru copii cât şi pentru adulţii cu afecţiuni locomotorii, cauzate de deficienţe neurologice şi ortopedice ale extremităţilor superioare şi inferioare. Evaluarea constantă informează terapeutul despre progresul terapiei.

Un mâner cu senzor pentru toate zonele afectate

Mânerul cu senzor este un adevărat sistem multifuncţional pentru evaluarea şi terapia mâinii şi braţului, care nu doar facilitează antrenamentul diferitelor mişcări de prindere, ci şi înregistrează forţa de prindere şi gama de mişcare.

Software-ul integrat TyroS oferă tratament interactiv cu feedback audio-vizual, iar rezultatele fiecărui tratament sunt înregistrate automat în baza de date a raportului de evaluare.

Datorită modulelor sistemului, Pablo devine şi mai complex:

 • Pablo MultiBall ajută recuperarea pronaţiei şi a supinaţiei antebraţului, precum şi flexia/extensia încheieturii mâinii. Acest sistem se poate folosi chiar şi în stadiul iniţial de recuperare. În acest scop, mânerul cu senzor este pur şi simplu introdus în Pablo MultiBall. Mâna pacientului este legată la minge prin intermediul unui sistem de curele flexibile.
 • Pablo Multiboard poate fi utilizat pentru mobilizarea articulaţiilor membrului superior, începând de la exerciţiile distale spre cele proximale, acestea fiind repetitive şi se pot efectua la mai multe articulaţii deodată. Chiar şi pacienţii cu deficienţe grave pot fi trataţi cu Multiboard pentru a învăţa să evite compensaţia în mişcare.

Terapia interactivă pentru motivaţie maximă

Programele de evaluare incluse în software-ul tyroS, cum ar fi indicele de control al forţei (Force Control Index), precum şi gama variată de jocuri terapeutice sunt deosebit de motivante. Pe de o parte datorită faptului că progresul terapeutic este uşor de urmărit şi realizările atinse sunt clar vizibile cu Pablo. Pe de altă parte, jocurile sunt distractive.

Nici un rezultat nu se pierde, ci toate sunt înregistrate şi pot fi accesate în orice moment. Terapeutul are control deplin: el poate ajusta setările de dirijare şi nivelurile de dificultate a jocurilor. Acest lucru garantează o terapie la limita maximă a performanţei pacientului. Feedback-ul audiovizual şi tactil asigură concentraţie maximă şi o motivaţie crescută.

Pentru o terapie echilibrată

Tymo este un dispozitiv de recuperare cu senzori, utilizat pentru evaluarea tulburărilor de statică sau dinamică vertebrală şi educarea psihomotricităţii. Designul atrăgător cu wireless încorporat oferă o multitudine de opţiuni terapeutice: îmbunătăţirea echilibrului şi a controlului postural, utilizarea activă a forţei şi sprijinului membrelor superioare. Cu Tymo creativitatea terapeutului nu cunoaşte limite.

Tymo este potrivit pentru tratamentul pacienţilor cu afecţiuni ortopedice şi neuro-motorii de toate vârstele.

Evaluarea statică şi dinamică, aplicaţii terapeutice

Cu sistemul Tymo pot fi executate o varietate largă de terapii stând în picioare, în poziţia de sprijin sau şezut. Evaluarea respectivă permite controlul complet al evoluţiei pacientului şi documentarea distribuţiei greutăţii şi a forţei. Tymo nu este doar o placă statică cu senzor şi cu elemente de rulare montate în mod specific

Tymo este un dispozitiv mobil, ceea ce face posibilă evaluarea şi tratarea problemelor de echilibru. Prin urmare, pot fi abordate nevoile individuale şi deficitele fiecărui pacient.

Aplicaţii Tymo pentru poziţia de sprijin

 • Vizualizarea şi controlul utilizării active a forţei membrelor superioare
 • Executarea activităţilor în poziţia de sprijin şi la pacienţii cu hemiplegie
 • Transpunerea greutăţii în poziţia de sprijin cu ambele braţe

Aplicaţii Tymo pentru poziţia şezut

 • Împărţirea simetrică a greutăţii
 • Activităţile trunchiului şi zonei pelviane
 • Controlul în timpul transpunerii greutăţii, atunci când pacientul îşi schimbă poziţia

Aplicaţii Tymo pentru poziţia stat în picioare

Pacientul exersează statul în picioare:

 • Poziţia ortostatică
 • Îmbunătăţirea controlului activ al genunchilor
 • Distribuirea greutăţii
 • Antrenamentul forţei musculare
 • Coordonarea membrelor inferioare şi stabilizarea musculaturii

Activ. Interactiv. În toate poziţiile

Myro este o suprafaţă de terapie interactivă, care poate fi utilizat în multe feluri.

Senzorii sistemului Myro permit antrenamentul activităţilor cotidiene cu obiecte reale pe un ecran tactil.

Terapia cu Myro – variată şi complexă

Senzorii Myro reacţionează nu numai la mişcare, ci şi la presiune.

 • recuperarea abilităţilor grafo-motorii poate fi realizată în mod flexibil şi independent, fără accesorii
 • pentrueducarea coordinării mişcărilor pacientului, sistemul Myro conţine şi obiecte complementare cu dimensiuni reale, care pot fi utilizate pe suprafaţa tactilă.

Myro poate fi adaptat la nevoile fiecărui pacient în plan orizontal şi vertical

 • sistemul Myro este reglabil în înălţime, iar suprafaţa de lucru poate fi înclinată de la 0 la 90 de grade
 • suprafaţa de lucru de pe ecranul tactil a sistemului poate fi adaptat la capacităţile pacientului, ceea ce permite executarea exerciţiilor la limita performanţei individuale.

Myro sprijină recuperarea orientată spre terapii specifice, cu obiecte reale; antrenarea activităţilor vieţii de zi cu zi şi îmbunătăţeşte abilităţile motorii ale pacientului.

Myro oferă, de asemenea, o mulţime de module neurocognitive, care pot fi realizate individual sau în modulul de multiplayer. Terapia cu Myro nu devine niciodată plictisitor.